2017-05-13 ADO – Seolto

Na een kleine tegenvaller blijft Seolto 2 op koers naar het kampioenschap, ook Seolto 1 kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan!

Seolto 1 en 2 staan beiden nog bovenaan op de ranglijst en blijven dus nog vol gaan voor het kampioenschap. Door het verrassende verlies van Dijkvogels 1 staat Seolto 1 met nog twee wedstrijden te gaan, 4 punten los van de nummer 2, Dijkvogels. Het kampioenschap kan Seolto 1 dus bijna niet meer ontgaan. Ook Seolto 2 staat er nog goed voor. Door het verlies vorige week bij ADO bedraagt de voorsprong wel nog maar 2 punten. Bij winst tegen ADO was Seolto 2 nu zelfs al kampioen geweest. De komende twee wedstrijden zullen dus nog wel van groot belang zijn.

ADO 2 – Seolto 2

ADO 2 – Seolto 2 was vooraf een echte 6 punten wedstrijd. Bij winst van Seolto zou de nummer 1 op de ranglijst maar liefst 6 punten los komen van de nummer 2. Het kampioenschap had dan met nog 3 wedstrijden eigenlijk niet meer kunnen ontgaan. Helaas werkte deze feiten als een rooie lap op ADO, waardoor er met 14-11 werd verloren. In plaats van dat het gat 6 punten werd, wist ADO het gat te verkleinen naar 2. Natuurlijk nog geen man over boord maar de komende 3 wedstrijd worden wel een stuk belangrijker. Hopelijk weet Seolto 2 goed om te gaan met deze druk en zoals de aanvoerder al aangaf zullen er nu nog 3 finales volgen.

Scores: –

ADO 1 – Seolto 1

Ook voor Seolto 1 werd er een zeer belangrijke wedstrijd gespeeld bij ADO. Bij winst zou het verschil 4 worden, bij verlies zouden beide teams op gelijke hoogte komen en kon ook Dijkvogels aansluiten aan te top. Gelukkig wist Seolto 1 de wedstrijd wel in winst om te zetten en daarmee een grote stap richting het kampioenschap te zetten. ADO werd uiteindelijk vrij gemakkelijk opzij gezet met een 11-16 winst!

Scores: Mayella 6, Lieven 4, Mariëlle 3, Remi 2 en Pepijn 1

Seolto 2 – Olympia 2

Nat het verlies vorige week tegen ADO moesten alle koppies weer even dezelfde kant op worden gezet. Het harde trainen van de afgelopen week moest zijn vruchten af gaan werpen tegen Olympia, dat nog strijd tegen degradatie. Olympia zou dus ook gebrand zijn op een overwinning om zo een stap richting lijfsbehoud te zetten. Gezien de uitwedstrijd, waar het maar 7-11 werd, moest Seolto flink aan de bak. In de 1e helft wist Olympia nog redelijk stand te houden, maar met een ruststand van 12-8 was het gat eigenlijk al geslagen. Na rust wist Olympia eigenlijk helemaal niet meer in het spel te komen en wist pas 1 minuut voor tijd weer te scoren. Seolto had de voorsprong al uitgebreid naar 19-8, waarna de wedstrijd uiteindelijk in een 20-10 overwinning voor Seolto eindigde. Seolto heeft deze wedstrijd weer laten zien te kunnen korfballen als een echte kampioen. De komende wedstrijd tegen Blauw-wit zal de grote stap gezet kunnen worden, echter in de zaal wist Seolto het kampioenschap ook niet veilig te stellen tegen Blauw-wit en moest het in de laatste speelronde zelfs het kampioenschap aan Atlas laten. Komende week zal er dus weer keihard getraind moeten worden om zo tot een goed resultaat te komen.

Scores: Cyntha 5, Jasmijn 4, Lara en Christiaan 3, Rogier 2, Roos, Wouter en Jordy 1

Seolto 1 – Olympia 1

Ook bij Seolto 1 in de klasse doet Olympia het niet goed. Na 11 gespeelde wedstrijden staat Olympia puntloos onderaan. Ook werd de uitwedstrijd zeer eenvoudig gewonnen met 7-20, waarbij het met rust al 1-15 was. Vooraf leek het dus geen lastig karwei te worden voor ons vlaggenschip. Al snel werd duidelijk dat het ook deze dag geen zware klus zou worden. Tot de rust wist Seolto heel eenvoudig afstand te nemen van Olympia en werd er met een 12-2 voorsprong, gerust. Na rust was de scherpte bij Seolto er wel een beetje vanaf en wist Olympia makkelijk mee te scoren, waardoor er een 19-8 eindstand op het scorebord stond.

Door het (niet geheel) verrassende verlies van Dijkvogels tegen NIO, kan Seolto komende week tegen Blauw-wit het kampioenschap veilig stellen. Met 4 punten los en 2 wedstrijd voor de boeg, heeft Seolto aan 1 punt al genoeg om niet meer achterhaald te worden! Natuurlijk heeft Seolto daar wel zoveel mogelijk steun van het publiek bij nodig!

Scores: Mayella 8, Pepijn en Sjoerd 3, Rowena 2, Mick, Mariëlle en Lieven 1

Aanstaande zaterdag spelen Seolto 1 en 2 in Kloetinge tegen Blauw-wit. De wedstrijd van Seolto 2 begint om 14.15 uur, de wedstrijd van 1 start om 16.00 uur. Hopelijk kunnen we vele supporters verwelkomen langs het veld!