2017-05-20 Blauw Wit – Seolto

Seolto 1 is KAMPIOEN!!! Seolto 2 stelt het feest nog even uit.

Seolto 1 heeft na een zeer spannende wedstrijd tegen Blauw-wit, het kampioenschap op het veld veilig weten te stellen. Door een 19-20 overwinning is Seolto 1 niet meer te achterhalen door de overige ploegen. Seolto 2 kan volgende week alsnog het kampioenschap veilig stellen maar dan moet er wel afgerekend worden met Ventura Sport, momenteel de nummer 3 op de ranglijst. Als volgende week ook ADO wint dan is Seolto 2 kampioen op basis van onderling resultaat. Echter bij verlies met meer dan 5 punten verschil, kan zelfs promotie nog aan de neus van Seolto 2 voorbij gaan.

Blauw-wit 2 – Seolto 2

Gezien de stand op de ranglijst moest het een niet al te moeilijk middagje gaan worden in Kloetinge. Vooraf stond Seolto namelijk met maar liefst 14 punten verschil boven Blauw-wit. De laatste zaalwedstrijd tegen Blauw-wit stond echter nog vers in het geheugen bij menig speler van Seolto. Toen werd in de laatste wedstrijd het kampioenschap verspeelt tegen Blauw-wit. Er zou vandaag dus uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. Helaas speelde ook nu de zenuwen weer parten waardoor een aantal spelers niet tot het normale niveau wist te komen. Aanvallend was Seolto niet bij machten om het Blauw-wit echt lastig te maken en ook verdedigend heeft Seolto 2 betere wedstrijden op de mat gelegd. Eindstand: 12-11

Daarnaast werd een aantal spelers, en niet geheel onterecht, uit de wedstrijd gehaald door arbitraire dwalingen waardoor de frustratie alleen maar toe nam. In zo een wedstrijd, met zoveel spanning, is het dan moeilijk om de concentratie vast te houden. Des al niet te min heeft Seolto het zelf laten liggen en moet er vooral naar zichzelf gekeken worden. Komende week zal er dan ook weer alles op alles gezet moeten worden om komende zaterdag het kampioenschap dan toch veilig te stellen!

Scores: 11 met het hele team.

Blauw-wit 1 – Seolto 1

Seolto 1 wist wel het hoofd koel te houden en wist na een sensationele ontknoping het kampioenschap binnen te halen. Na een zinderende wedstrijd die de gehele wedstrijd spannend is geweest, wist Seolto in de laatste minuut de overwinning over de streep te trekken, 19-20.

Seolto is eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest maar wist dit niet om te zetten in de scores. Met een veel te laag rendement gaven we Blauw-wit de hoop op een stuntje. Waar Seolto 5, 6 kansen nodig had, wist Blauw-wit de korf veel makkelijker te vinden. Hierdoor bleven zij de aansluiting en het geloof houden en wisten ze halverwege de 2e helft zelfs brutaal de leiding te pakken. De voorsprong van 5 punten verschil in het voordeel van Seolto werd omgebogen tot een achterstand van 2 punten. Gelukkig bleven we tot het einde voor elke bal vechten waardoor we dan toch echt kampioen zijn geworden!!

Volgend seizoen is Seolto dus weer terug te vinden in de 2e klasse. Nu op het veld!

Scores: Pepijn 7, Lieven 4, Mayella en Remi 3, Mariëlle 2, Rowena 1

Komende zaterdag hopen we natuurlijk dat het 2e ook kampioen weet te worden en daarna willen we dan met zoveel mogelijk mensen het kampioenschap van beide teams vieren! Er zal voor eten gezorgd worden en ook zal er een DJ komen om het feest los te laten gaan! Hopelijk kunnen we weer heel veel mensen verwelkomen langs de lijn en kunnen we er met ze allen een mooi feestje van maken!