2017-09-02 Erasmus/RWA – Seolto

Beste supporters,

Na een maand hard trainen mocht de selectie eindelijk starten in de reserve en 2e klasse! Seolto 2 ging al vroeg (8:45 uur) naar RWA 3. Voor wie het gemist heeft zijn er nogal wat wisselingen geweest in de selectie, we hebben van veel spelers, verwacht en onverwacht, afscheid moeten nemen. Daarvoor zijn natuurlijk nieuwe, maar vooral jonge spelers terug gekomen. Samen met een nieuwe trainer aan de slag om het team in een korte periode z.s.m. start klaar te krijgen. De balans met de juiste mensen op de juiste plaats was misschien nog niet overal te vinden, maar er werden zeker mooie kansen gecreëerd. Nu de afwerking nog wat beter verzorgen en dan hopen we dat ook zeker Seolto 2 een mooi dynamisch spel kan laten zien met vele doelpunten. Helaas was RWA net te sterk. Eindstand 10-18.

Seolto 1 mocht de eerste wedstrijd naar Rotterdam om te spelen tegen Erasmus. Op een groot veld en tegen een studententeam waar veel wisselingen kunnen zijn stond ons een verrassende wedstrijd te wachten. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna kon Seolto een voorsprong pakken van 1-5. Erasmus bleef wel aanhaken en trok door tot 3-5. We hadden het wat moeilijk met het grote veld en de enorme lengte die Erasmus had. De rebound houden was erg moeilijk en ons dynamische spel waar we hard op trainen konden we eigenlijk niet spelen. Door iets meer over de dames te spelen en om te schakelen op de doorbraak, konden we rusten met een stand van 6-7.

Na de rust waren we gelijk scherp en liepen we weer uit met 3 doelpunten 6-9. Ondanks ons harde werk bleef het moeizaam en zag Erasmus dat ze steeds meer met het lengte overwicht konden en bleven ze aanvallen tot het doelpunt viel. Bij een stand van 7-10 bracht Bert Mol een tactische wissel. Er is een nieuwe regel dit seizoen. Je mag 8 keer wisselen en een gewisselde speler mag terug ingebracht worden. Rowena en Lieven werden overgebracht naar elkaars vak, waardoor er met Rowena haar lengte meer rebound was. Een gecontroleerde voorsprong werd een chaotische laatste 10 minuten. Van een 8-10 voorsprong gingen we naar een 12-11 achterstand. Na een snelle gelijkmaker kwam een prachtige onderschepping in het strakke uitverdedigen (zo zie je maar hoe belangrijk dat is) wat leidde tot een doorloper, wat ons de voorsprong gaf van 12-13. Een spannende laatste minuut was niet genoeg voor Erasmus. Seolto 1 neemt dus de eerste 2 punten mee naar Vlissingen in de 2e klasse.

3 Reactie's
  • harry v.d. Broeke
    Geplaatst op 10:01h, 10 september Beantwoorden

vorige week had ik het nog niet gezien. leuk stukje weer en ik kijk vol spanning naar de volgende verslagen. Tom bedankt.

• KV Seolto (1)
      Geplaatst op 10:06h, 10 september Beantwoorden

Hey Harry, de verslagen worden niet meer door Tom geschreven, maar vooralsnog erg leuk dat de selectie dit heeft opgepakt..

• harry v.d. Broeke
    Geplaatst op 12:11h, 11 september Beantwoorden

sorry, wist ik niet, geeft niet wie er schrijft, als er maar en verslag komt. altijd leuk om te lezen voor geïntresseerden.