DSO 1 – Seolto 1

Beste supporters,

Na 6 wedstrijden in de tweede klasse stond Seolto, samen met Erasmus, op de 6e plaats met 2 punten. De wedstrijd tegen DSO, dat nog geen enkel punt had, zou zeer belangrijk worden. Bij winst staan er 2 ploegen onder ons en zouden we uit de degradatiezone zijn. Na een week hard, doch kritisch trainen en plannen smeden, vertrok Seolto naar Klundert.

Voor de wedstrijd, zoals gebruikelijk, zette Bert iedereen nog even op scherp en namen we het simpele plan nog een keer door: de dames in de punt. Nadat de scheidsrechter eenmaal gefloten had, nam Seolto meteen een 3-0 voorsprong. Het eerste gat was al geslagen. DSO liet het er echter niet bij liggen en kwam zelfs op voorsprong: 5-4. Mede door het tactische besluit Rick te laten verdedigen en Sander te laten aanvallen, bleek dit ook meteen de laatste voorsprong voor DSO en stond er een 8-11 ruststand op het scorebord. 11 doelpunten met rust is zeker niet slecht, alleen de 8 tegendoelpunten waren er te veel. In de 2e helft sloeg Seolto meteen na rust het gat naar 4 en 5 punten verschil. Gedurende de wedstrijd werd het gat noch groter, noch kleiner. Met nog minder dan 10 minuten te spelen stond er een verschil van 4 punten op het scorebord. Dit zou genoeg moeten zijn voor de overwinning. DSO dacht hier echter anders over en kwam knap terug van 15-19 tot 18-19. In de spannende slotfase, waarin DSO nog 2 keer mocht aanvallen viel geen doelpunt meer en dus besloot de scheidsrechter bij deze stand af te fluiten en de spannende slotfase te beëindigen.

Door de krappe, maar verdiende overwinning verlaat Seolto voorlopig de gevarenzone en kan het met een goed gevoel de zaal ingaan. Door het verlies van Tilburg en Odo tegen respectievelijk GKV en DVS is het ook bovenin zeer spannend. Tilburg is nog steeds de koploper met 12 punten, waarna de 3 andere bovengenoemde ploegen de 2e plaats bezetten met 10 punten. WION staat na hun winst op Erasmus op de 5e plek met 8 punten. Na de zaal zal de strijd om handhaving in de 2e klasse H doorgaan tussen Seolto, Erasmus en DSO. Nu eerst genieten van een korte vakantie om daarna mee te strijden voor promotie in de zaal!

De hele selectie wil ook nog graag alle supporters een keer bedanken voor hun steun gedurende dit deel van het veldseizoen en we hopen jullie in de zaal ook weer te zien en te horen!

1Reactie
  • harry v.d. Broeke
    Geplaatst op 20:11h, 15 oktober Beantwoorden

gefeliciteerd, knap gedaan. nu even genieten en dan straks “scherp” de zaal in.