ODO – Seolto

Beste supporters,

Seolto 2
Afgelopen zaterdag stonden de uitwedstrijden tegen ODO 1&2 op het programma. Seolto 2 vertrok om half 12 richting Maasland via een iets andere weg dan normaal vanwege de werkzaamheden op de A58. Gedurende de reis werd de buienradar goed in de gaten gehouden, en al snel bleek dat we nog een aantal buien konden gaan verwachten. Echter eenmaal aangekomen in Maasland viel het reuze mee met het weer, en het nieuwe veld van ODO was ondanks alle regen van eerder goed bespeelbaar.

De wedstrijd begon aarzelend en moeizaam. We kwamen moeilijk tot scoren door de verdedigende druk van ODO 2. Positief was dat wij daartegenover ook goed aan het verdedigen waren, waardoor het begin van de wedstrijd geen doelpuntrijk begin was. Daarna vielen de doelpunten wat makkelijker, en samen met een eerste helft die constant gelijk op ging, leidde dat tot een 9-9 ruststand.

Voor de tweede helft was het aan ons de taak om te laten zien dat we ook de tweede helft goed kunnen beginnen en dit lukte ook, we kwamen namelijk tot een voorsprong van 3 punten. Echter vielen toen de doelpunten aan onze kant even niet meer, en kwam ODO 2 weer terug tot 12-12. Maar daarna vielen er twee hele belangrijke doelpunten aan onze kant via twee strafworpen die door Jordy onbewogen werden gemaakt. Weer hadden we een voorsprong, maar ODO 2 liet zien veerkrachtig ze zijn, want weer kwamen ze terug tot 14-14. Toch knokten we door met z’n allen en lieten we het niet gebeuren dat we ondanks de voorsprongen alsnog zouden verliezen. De wedstrijd liep uit tot een super spannend einde, met als eindstand 16-18, een hartstikke mooi resultaat! Wat zijn we blij met de eerste twee punten in de 2e klasse!

Seolto 1
Na een ontzettende spannende wedstrijd en veel blijdschap voor Seolto 2, mocht Seolto 1 aantreden tegen ODO 1.  Vol vertrouwen begonnen we aan een wedstrijd waarvan we van te voren niet hoopte dat het zo zou lopen. ODO had maar weinig nodig om de bal in de mand te krijgen en ronde iedere aanval dan ook af met een doelpunt. We probeerden rustig ons eigen spel te blijven spelen, maar de eerste 20 minuten werden we overklast. Er moest iets gebeuren om niet afgedroogd naar huis te gaan. Door ons spel tactisch te wijzigen konden we het snelle spel van ODO vertragen en gingen we van, iedere aanval een tegendoelpunt, naar vele onderscheppingen. De verdediging kreeg meer lucht en onze aanvalsvak kon hierdoor langer zoeken naar een doelpunt. We creëerden meer kansen en gingen meer scoren. Voor rust konden we de stand wat optrekken naar 12-6. Na rust vol goede moed de tweede helft in om het gat te dichten, ODO had tenslotte moeite met onze veranderingen. Van een 6 punten achterstand trokken we op tot 17-15. Nog maar 2 punten, het geloof dat we er nog meer uit konden halen was er zeker! Helaas was het scorend vermogen van ODO te sterk waardoor we niet nog dichterbij kwamen. ODO liep weer wat uit en won de wedstrijd met 18-23. Trots op het doorzettingsvermogen en het kunnen aanpassen op de tegenstander. Op naar volgende week!

Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen DVS ’69 en zijn we gebrand om allebei weer 2 punten te pakken. We hopen jullie allemaal weer langs de lijn te zien!