Owen

Owen

(toespraak tijdens de bijeenkomst)
Beste Hans, beste Angelique, Meghan, Lynn & Joey, Steve & Cynthia

Namens de voorzitters van de verenigingen waar Owen actief was;

Wij hadden hier helemaal niet willen staan…..
Niemand had hier willen zijn.

Geboren met liefde voor de bal. Die liefde, heeft Owen van huis uit meegekregen.

Als kleine jongen al, hebben we Owen bij de korfbal zijn eerste stappen zien maken bij de F-pupillen. Zijn eerste stappen in zijn actieve sportcarrière, een sportcarrière die hij zo intens beleefde. Hij hield het al snel voor gezien bij Seolto en ruilde de korfbal-bal in, voor een voetbal.

Bij de A-junioren kwam hij terug naar Seolto. Hij koos ervoor, om de bal weer over te gaan spelen zonder keeperhandschoenen. Het was even wennen, niet voor Owen, maar voor zijn medespelers en tegenstanders. Als een jonge hond vloog hij door het veld, onnavolgbaar voor tegenstanders en medespelers, en dat laatste is niet handig bij korfbal! Het zorgde voor veel hilarische momenten. Trots was hij. Trots op het behaalde kampioenschap met de A2. Zijn brede gulle lach viel mij ten deel, toen ik hem mocht huldigen als een ware kampioen!

Dit seizoen was hij begonnen als trainer van Seolto E1 en E2, samen met Remi en zijn grote vriend Jordi. Regelmatig zag je Owen met de kinderen dollen en stoeien. Ze klommen letterlijk in hem, en als de grote sterke beer dan uiteindelijk geveld was, doken ze allemaal bovenop hem. Pas als alle kinderen weer overeind stonden, zag je zijn brede gulle lach weer. Hij genoot ervan, en de kinderen niet minder.

Korfbal is een familiesport en Owen was onderdeel van onze familie. Juist op deze momenten is het goed om gezamenlijk verlies te verwerken. Het was indrukwekkend hoe we zaterdag bij de wedstrijden, samen met de tegenstanders, op zeer gepaste wijze stilstonden bij het overlijden van Owen. Het voelde goed om te zien dat er zoveel meer publiek was dan op andere zaterdagen. Dit zegt iets over de status van Owen binnen onze vereniging.

Zijn ploeg, Seolto 3, speelde zaterdag een uitwedstrijd in Arnemuiden, uitgerekend de ploeg, waar Owen eerder zijn rentree maakte bij de korfbal en waar ze vorig jaar kampioen werden. Seolto 3 won en hebben de wedstrijd opgedragen aan Owen. Wat had hij er graag bij geweest!


Afgelopen vrijdag waren we bijeen in het clubhuis, een drukbezochte avond waar we met elkaar konden stilstaan bij het overlijden van Owen. Op deze avond hebben we samen het verdriet en ongeloof kunnen delen, maar vooral ook de mooie herinneringen op kunnen halen.

Naar mate de avond vorderde won de lach het steeds vaker van de traan. Er zijn zoveel mooie en gekke dwaze verhalen waarin Owen de hoofdrol speelde en het doet velen goed om juist die verhalen weer op te halen.

Zaterdag was een dag om niet snel te vergeten. Indrukwekkend hoe we als korfbalfamilie, samen met onze tegenstanders op zeer gepaste wijze stil stonden bij het overlijden van Owen. De E1 en de E2 speelden hun wedstrijden in de zwarte Seolto shirts. In gesprek met deze kinderen gaven ze aan dat ze met Owen altijd mochten stoeien en dat hij grapjes met hun uithaalde. Ze hebben allemaal een mooie tekening gemaakt voor Owen. De trainers Remi en Jordi zijn zondag op bezoek geweest bij Owens ouders om deze tekeningen, een groepsfoto en een mooie bos bloemen te overhandigen.

Zaterdag moet een moeilijke dag voor Jordi zijn geweest, als beste vriend van Owen, heeft zich laten wisselen in de 20ste minuut van de wedstrijd van het tweede; Owen is 20 jaar geworden!  Ook voor Seolto 3 was het moeilijk, een uitwedstrijd tegen Top, uitgerekend de ploeg waar Owen ooit zijn 1e wedstrijd tegen speelde en waar ze vorig jaar nog het kampioenschap binnenhaalde! De spelers van het derde hebben de wedstrijd opgedragen aan Owen en wonnen met 10 – 14. Wat had Owen er graag bij geweest!

Voor mij voelde het goed om te zien dat er zoveel meer publiek was dan op andere zaterdagen. Je merkt dat we er zijn voor elkaar en dat we met elkaar hebben kunnen stilstaan bij het verlies van een zeer gedreven sportman!

Donderdag.

Op donderdag 15 maart is er een herdenkingsbijeenkomst in de aula van de Sardijn – Scheldemond College. Graag willen wij hier als groep aankomen en vragen aan eenieder die hiernaartoe gaat om 11.45 uur te verzamelen op de parkeerplaats van sportpark Bonedijke. Bij voorkeur op de fiets i.v.m. de beperkte parkeergelegenheid bij het Scheldemond college.

Het is de wens van de familie dat sporters herkenbaar zijn aan het tenue van de club. Dus gepaste kleding is gewenst!

Na afloop van de herdenkingsdienst zal het clubhuis geopend zijn om na te praten met een hapje en een drankje.

Marco van der Meule

Voorzitter


Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart

Donderdagavond tijdens de trainingen is er bij alle teams aandacht geweest voor onderstaand vreselijk nieuws dat ons allen ten deel is gevallen. Bij de teams waar Owen nauw bij betrokken was, is ondersteuning geweest van onze vertrouwenscontactpersonen, waarvoor dank! Je merkt dat zo’n trieste gebeurtenis de hechte band binnen onze vereniging nog hechter maakt. Korfbal is een familiesport en Owen was lid van onze familie. Juist op deze momenten is het goed om gezamenlijk dit verlies te verwerken. In overleg met de familie van Owen is er besloten dat alle wedstrijden zaterdag aanstaande door gaan. Dit is geheel in de gedachte van Owen. Bij de wedstrijden van de seniorenteams en de A1 zal er gespeeld worden met rouwbanden en met een minuut stilte vooraf. Bij de ingang van de sporthal zal een condoleanceboek klaarliggen voor een persoonlijke boodschap.

Vrijdagavond is het clubhuis geopend vanaf 19.00 uur. We nodigen iedereen uit voor een informeel samenzijn om gezamenlijk stil te staan bij het overlijden van Owen. Er zal een aparte kamer worden ingericht met een condoleanceboek voor een persoonlijke boodschap of een mooie tekening.

Als er meer bekend wordt over herdenking, dan zullen we dat via de website met jullie delen.

Marco van der Meule

Voorzitter


Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat Owen Schalkwijk, speler van Seolto 3 en trainer van Seolto E1 en E2,  is overleden. Hij was in een wedstrijd beland, die hij niet meer kon winnen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. We hopen dat ze de tijd en rust gaan krijgen om dit verlies een plek te geven.

Owen was voor Seolto een gedreven en betrokken lid. Speels en altijd vrolijk. Hij genoot ervan om met de E-pupillen te stoeien en te dollen. Als speler was hij altijd met volle inzet aanwezig, onnavolgbaar voor tegenstanders en soms ook voor zijn medespelers.

Wij zullen spoedig, via dit medium, laten weten hoe we hier als  vereniging verder mee om zullen gaan.

Marco van der Meule

Voorzitter

 

6 Reactie's
 • Mick en Lieven
  Geplaatst op 16:39h, 08 maart Beantwoorden

  Verschrikkelijk nieuws, we wensen de familie en vrienden van Owen ontzettend veel sterkte met dit grote verlies.

 • Gerry&Ellen
  Geplaatst op 17:18h, 08 maart Beantwoorden

  Wat een verdriet, niet te bevatten. Hopen dat mooie herinneringen jullie de komende tijd zullen helpen dit vreselijke verlies een plekje te geven.

 • Djazia
  Geplaatst op 18:03h, 08 maart Beantwoorden

  Heel veel sterkte met dit grote verlies. Ondenkbaar wat jullie nu als familie doormaken. We gaan hem missen. Rust zacht owen.

 • Marco, Christine, Milo, Fenna, Boaz
  Geplaatst op 20:26h, 08 maart Beantwoorden

  Nog nauwelijks beseffend hoe iedereen verder moet zonder Owen, wens ik iedereen veel sterkte na zijn overlijden. Je bent een mooi mens, Owen!

 • Bart Jeffrey Mayella en Alexia Kuizenga
  Geplaatst op 21:22h, 08 maart Beantwoorden

  Verschrikkelijk…. Owen we gaan je missen. Heel veel sterkte voor alle naaste familie en vrienden in de hoop dat jullie dit samen kunnen verwerken.In gedachte zijn wij bij jullie.

 • Nelleke en Dig
  Geplaatst op 10:04h, 09 maart Beantwoorden

  Soms is er zoveel wat we voelen maar zo weinig dat we weten te zeggen. rust zacht Owen

Geef een reactie