Tilburg – Seolto

Tilburg 1- Seolto 1

Afgelopen week hebben we tijdens de trainingen goed kunnen voorbereiden op de tegenstander van dit weekend; namelijk Tilburg 1. Bert is hier trainer geweest voordat hij naar Seolto kwam. Hierdoor heeft hij kennis van de spelers en hoe het team speelt. Voor Bert is het ook dan weer spannend en leuk om tegen zijn oude club te spelen!

Op weg naar de Brabanders werd de route versperd door wegwerkzaamheden bij Goes. Gelukkig hadden we hier rekening mee gehouden en was de reis naar Tilburg verder stress loos.

Vooraf wisten we dat het moeilijk zou zijn om Tilburg te verslaan, ze staan bovenaan met 8 punten en wij hebben 2 punten kunnen bemachtigen tot nu toe. Hierdoor zou er bij Tilburg wel onderschatting kunnen zijn, wat juist in ons voordeel kan werken.

In de eerste minuten van de wedstrijd ging de strijd gelijk op. Wij kwamen zelfs voor met 2-4, hier had Tilburg natuurlijk niet op gerekend. Dit werd mede mogelijk gemaakt doordat de dames van Tilburg werden uitgeschakeld door het perfect verdedigende werk van de heren en dames. In onze aanval was het zoeken naar de goede kansen en combinaties, omdat er één vak erg zakkende heren waren bij Tilburg. Met een gemiste strafworp konden we de aansluiting niet vasthouden. Met rust was het 9-6 voor Tilburg, nog niets aan de hand, want er moest nog een helft volgen. Drie punten zijn te dichten als we net zo blijven aanvallen en verdedigen als in de eerste helft.

In de tweede helft vielen de kansen er niet in bij Seolto. Hierdoor kon Tilburg uitlopen en werd het steeds lastiger om aan te haken. Seolto had kortere aanvallen, waar tegen over stond dat Tilburg juist lange aanvallen hadden en hier uiteindelijk een doelpunt uit voort kwam. We zijn blijven knokken, maar vier doelpunten in de tweede helft is gewoonweg te weinig. De eind uitslag van de wedstrijd is 19-10 geworden.

We kunnen met een tevreden gevoel terug kijken naar deze wedstrijd en ons opladen voor de laatste twee wedstrijden van de eerste helft van het veld. Twee belangrijke wedstrijden staan er nog op het programma; WION en DSO. WION heeft afgelopen zaterdag gewonnen van DSO en staat hierdoor met 4 punten net boven ons. DSO staat nog met 0 punten onderaan samen met Erasmus, maar de laatste twee ploegen moeten a.s. zaterdag tegen elkaar. Aankomende week zal er weer keihard getraind worden en zorgen we voor een spetterende wedstrijd aankomende zaterdag, waar we de laatste thuis wedstrijd spelen tegen WION.

We hopen jullie allemaal aan de lijn te mogen verwelkomen a.s. zaterdag! Het is een belangrijke wedstrijd waarbij we de support hard nodig hebben!

1Reactie
  • Bert mol
    Geplaatst op 12:20h, 02 oktober Beantwoorden

Hoi Sander,
    Een prima verslag van deze wedstrijd.
    En ja we gaan deze week keihard trainen.
    Voor een goed resultaat tegen Wion en Dso.
    Groet Bert