Vrijwillige training E-jeugd Seolto

Vrijwillige training E-Jeugd Seolto (Zeer hoge opkomst en super goede hulp)!

Sinds het begin van dit seizoen zijn we begonnen voor alle E-teams om vrijwillig een tweede keer in de week te kunnen trainen. Dit is dus niet in plaats van de eigen training bij het team waarin je speelt, maar een extra mogelijkheid om je schot, vang en gooi techniek te verbeteren en om aan je conditie te werken.

Opkomst
Op het veld begonnen we hiermee op de donderdag en in de zaal werd dit op een maandag. Beide dagen zowel op het veld als in de zaal mogen we spreken van een zeer hoge opkomst. We praten hier over 4 E-teams en het record is 26 kinderen waar we mee stonden te trainen. Eigenlijk is er constant een opkomst van rond of boven de 20 kinderen. Het is fijn en mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is bij de jeugd en voor zover ik ervaar en tot nu toe kan beoordelen ook veel positiviteit en heel veel plezier bij de kinderen. Niet alleen een groot compliment naar de kinderen, maar natuurlijk ook aan de ouders die dit stimuleren en hun best doen om de kinderen weer op tijd op de training te krijgen.

Trainers
Natuurlijk kan ik dit niet alleen met zoveel kinderen, daarom wil ik ook een compliment maken naar de trainers die er altijd vast zijn om mij te helpen en te ondersteunen. Dit zijn Jordy / Harry en Paul. Genoeg ervaring dus om deze kinderen beter te maken. Daarnaast heeft Nick uit de A1 ook een tijdje vast geholpen. Maar we hebben ook zeker veel hulp van verschillende mensen uit de A1, uit de selectie en nu ook steeds vaker uit de B1 en C1. Laatst stonden we met 7 trainers voor deze groep kinderen. Dan ben ik blij en trots om dat te zien dat er zoveel enthousiasme en plezier is bij zowel de kinderen als bij de trainers. Nogmaals bedankt dat jullie altijd klaar staan om te helpen!

Wat doen we allemaal
Aan het begin van de training begonnen we altijd met een stukje conditie, standaard warming up en Core & Stability (springen / sprinten / balans / co√∂rdinatie enz.). Hier komen de oefeningen van Eduard Vroomen die dit ook aan de selectie van Seolto geeft goed van pas. Het is ook de bedoeling dat trainers de oefeningen van Eduard toe kunnen passen bij de jeugd. Verder pas ik veel oefeningen toe die ik ken van Bootcamp Vlissingen. Alles op een spelende manier, want plezier staat voorop. Tuurlijk staat plezier voorop, maar we trainen ook om beter te worden en dingen te leren met elkaar en van elkaar. Daarom bestaat het grootste gedeelte van de training ook gewoon uit korfbaloefeningen. Vaak alle kinderen gewoon door elkaar gemixt. Voor de een om zich aan het niveau van de ander op te trekken en voor de ander om te leren de andere spelers te helpen. We trainen voornamelijk op schottechniek, doorloopbal, strafworpen en gooien en vangen. Aan het begin deden we veel herhalen en herhalen om dit er goed in te krijgen. We hebben met z’n allen al goede stappen vooruit gemaakt en de laatste tijd trainen we ook steeds meer met tegenstander. En omdat er zo hard getraind wordt altijd leuk om de laatste 5 minuten af te sluiten met pionnenroof of met een leuk tikspelletje.

Donderdag 9 mei
We hebben even 2 weken overgeslagen en uitgerust in verband met de meivakantie, maar donderdag 9 mei starten we weer gewoon van 18.00 tot 19.00. Dit doen we gewoon tot het einde van het seizoen en misschien de allerlaatste training nog iets leuks om af te sluiten.

Nieuwe seizoen
Gezien deze zeer positieve ontwikkeling en de hoge opkomst zal deze vrijwillige E-training ook volgend seizoen weer een vervolg krijgen. Natuurlijk hopen wij dan op net zoveel enthousiaste kinderen en net zoveel hulp als dit seizoen.

Hulp
Over hulp gesproken. Ook voor het nieuwe seizoen zijn we nog op zoek naar hulp voor verschillende functies. Zo zijn we bij de jeugd nog op zoek naar trainers voor 3 jeugdploegjes. Het wedstrijdsecretariaat is grotendeels opgelost door een aantal enorm enthousiaste ouders. Super goed dat jullie dit willen doen en zo meeleven met de vereniging. Hopelijk zijn er meer enthousiaste ouders en/of leden die iets extra’s kunnen en willen doen.

Sportieve groeten,

Remi van den Broeke