Week van het Sportplezier

Beste trainers,

Van 5-11 maart is het alweer tijd voor de derde editie van de Week van het Sportplezier. Het plezier van kinderen staat die week centraal, sportbreed en voor iedereen die mee wil doen – leden en niet-leden! Een mooie gelegenheid om als trainer iets leuks te organiseren dat bijdraagt aan het sportplezier in en om het veld. Dat verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan de betrokkenheid van leden en ouders bij de club.

Gaat onze vereniging voor sportplezier? We kunnen dit laten zien door foto’s en filmpjes tijdens de Week van het Sportplezier op facebook en twitter te zetten met vermelding van #sportplezier. Misschien wordt onze inzet wel beloond met een clinic van TeamNL Korfbal. Dé kans om de internationals naar onze vereniging te halen!

Er zijn legio activiteiten te bedenken. Hieronder een aantal voorbeelden daaruit. Natuurlijk kun je zelf met je team, of samen met een ander team ook een activiteit verzinnen.

• Zet je team in het zonnetje door een sport gerelateerde wens te laten uitkomen.
    Een partijtje tegen de ouders of tegen een ander team, een gasttraining van een speler uit de selectie, muziek tijdens het inschieten, enz.
  • Trakteer de teams, de tegenstanders en de scheidsrechters op een drankje na de wedstrijd.
    Een mooie gelegenheid om je tegenstanders en scheidsrechters te bedanken. Sluit de wedstrijd gezellig samen af.
  • Laat de ouders meedoen met de training en sluit af met iets lekkers.
    Praat de ouders meteen even bij over club- en spelregels.
  • Ontbijt met team (en evt. ouders) voor de wedstrijd.
    De sfeer zit er voor de wedstrijd al lekker in.
  • Organiseer een vriendjes-en-vriendinnetjestraining.
    Meer pret met je vriendjes en vriendinnetjes én kans op nieuwe jeugdleden.
  • Nodig alle leden uit voor een playbackshow, karaoke of disco-avond.
    Samen met je teamgenoten je favoriete band nadoen of je uitleven op de gezelligste muziek.

Vorig jaar hebben een aantal trainers met hun team ook leuke activiteiten gedaan! We hopen dit jaar weer op veel sportplezier. Stuur jullie foto’s of filmpjes op naar socialmedia.kvseolto@gmail.com tijdens de Week van het Sportplezier van 5 – 11 maart. Onze vereniging maakt dan kans op de titel Sportpleziervereniging van het Jaar en een clinic van Oranje!

Groetjes Lieven en Mayella